Anamayine modrosti

Kako pravilno suho krtačiti?

Zagotovo si že slišala veliko o suhem krtačenju, kajne? Ta starodavna tehnika je namreč v zadnjih letih postala prava modna muha. Suho krtačenje je izjemno enostavno, vseeno pa je izjemno pomembno, da ga kljub preprosti tehniki izvedeš pravilno.

Kaj je suho krtačenje?

Suho krtačenje telesa je rutina, ki je znana že več tisoč let in ima mnogo pozitivnih učinkov na telo in kožo. S suhim krtačenjem telesa namreč odstraniš odmrle celice, s tem izboljšaš videz tvoje kože in pospešiš obnovo zdravih celic. Suho krtačenje je prav tako metoda, s katero nežno stimuliraš živčni sistem, izboljšaš energijo v telesu, okrepiš imunski sistem in limfni pretok.

Ko se odmrle celice zadržujejo na površini tvoje kože, se pore lahko zamašijo. Vendar pa je dobro vedeti, da se skozi tvoje pore koža čisti, in prav tako tudi tvoji organi. S suhim krtačenjem tako odpreš zamašene pore, posledično pa se koža lažje znebi strupov, ki so se nabirali. Izboljša cirkulacijo krvi in limfe (njeno delovanje je izjemnega pomena za čiščenje telesa in izločanje strupenih snovi), boljša cirkulacija pa močno vpliva na nastajanje celulita. Obenem poskrbiš tudi za piling kože in masažo telesa. Suho krtačenje priporočam takoj zjutraj, pred jutranjo prho. Potrebuješ le nekaj minut, ko imaš čas, lahko krtačiš dlje.

Pomembno je, da ima krtača naravne ščetine, ščetkaš z občutkom; torej da ne boli in da koža ne postane rdeča, pri predelih, kjer je koža bolj občutljiva si previdna in nežna.

Kako suho krtačiti?

Zelo pomembno je, da vedno krtačimo v smeri proti srcu, in to si verjetno že večkrat slišala. Vendar, naj ti zaupam nekaj detajlov, da bo tvoje suho ščetkanje res pravilno in da boš od njega odnesla kar se da največ pozitivnih učinkov.

Za začetek je dobro, da veš kaj je limfa, kaj so limfni vozlički/bezgavke in približno kje se nahajajo v tvojem telesu. Namreč, da je ščetkanje res učinkovito, je priporočljivo, da pred samim začetkom najprej pomasiraš skupine limfnih bezgavk, da le-te čim bolj aktiviraš, prebudiš in s tem vzpodbudiš, da limfni sistem postane še bolj pretočen.

Najprej s prstnimi blazinicami pomasiraš “luknjice” nad ključno kostjo, s nežnimi pritiski ven in not. S pritiski nadaljuj pod tvojima podpazduhama, ponovi vsaj desetkrat (deset nežnih pritiskov). Enako ponovi (s celo dlanjo) na notranji strani stegen in na področju za koleni.

Sedaj lahko pričneš s ščetkanjem, in sicer tako, da pričneš pri enem stopalu ali tvojih rokah. Kjerkoli bo tvoj začetek krtačenja, je pomembno, da ščetkaš proti srcu, z nežnimi gibi, v smeri limfe, proti limfnim vozličkom. Trebuh ščetkaš v smeri urinega kazalca in hrbet, od vratu navzdol. Pazljivi smo pri krtačenje kože na dekolteju, pod pazduho, prseh, intimnih predelih oz. lahko tu krtačenje tudi izpustimo. Pomembno je, da krtačiš proti limfnim vozličkom, saj bo tako telo lažje izločilo strupe in toksine iz telesa.

Kolikokrat na teden suho krtačiti?

Krtači 2-5krat tedensko, vsaj 2 minutki; ko imaš čas, lahko podaljšaš. Krtačo na vsake toliko operi s toplo vodo, zamenjaj jo vsaj enkrat na leto, odvisno od pogostosti uporabe. Če imaš kjerkoli na tvojem telesu rane ali je tvoja koža zelo občutljiva, tam ne krtači. Koža bo po rednem izvajanju zdrava, sijoča, poživljena, pomarančaste kože pa vsak dan manj.

Preizkusi Anamaya krtačko!

Tvoja je lahko že za 19,90€

Krtačke so izdelane ročno v Sloveniji, iz slovenskega (bukovega) lesa in naravnih ščetin. Krtačke predstavljajo nas. Naša ženska telesa, ki je vsako popolnoma drugačno in unikatno. Za vsako krtačko je uporabljen svoj košček bukovega lesa, zato je vsaka krtačka unikatna in se med seboj malo razlikujejo po videzu.