Anamayine modrosti

3 lekcije, ki so me jih naučili v Indiji

Letos teče že 5 leto od kar sem se prvič odpravila na potovanje v Indijo, ki je postala prava pustolovščina, in že kar tretje leto od prvega jogijskega izobraževanja in nekaj mesecev kasneje še yoga teacher traininga v znanem jogijskem mestu Rishikesh. Ko takole brskam po slikah in spominih, me obliva kurja polt - ker tako res, nikoli več nič več ne bo enako, kot je bilo tisti trenutek.

Priznam, da 200-urno izobraževanje, kjer sem en mesec sledila enakemu urniku, se spopadala z marsikatero težavo, ni bilo najlažje. Priznam, da sem veliko jamrala in se pritoževala, prevečkrat želeli oditi domov, ampak nikoli odnehala in vedno vztrajala do konca. In danes, ko me vprašaš, bi takoj ponovila. Vsak dan, vsak trenutek, vse od začetka. 

 

Kljub temu, da mesec v Indiji, na istem mestu, z vstajanjem pred peto uro zjutraj, še zdaleč ni bil enostaven, pa sem resnično hvaležna za vso znanje, ki sem ga med izobraževanjem pridobila. In vedno si želim, da bi vsaj pol toliko znanja, kot ti ga predajo oni, dobili že v samih šolah, kot otroci. 

 

3 POMEMBNE ŽIVLJENJSKE LEKCIJE

Sama se vedno opomnim na 3 POMEMBNE ŽIVLJENJSKE LEKCIJE, ki so nam jih skozi izobraževanje predali, rada pa na njih opozarjam moje jogijke, ki redno jogirajo z mano. 

A se strinjaš? No moj sklep pa je da zavesten dih in redna praksa jutranjega ali večernega rituala vodita v večjo prisotnost trenutka in prinaša mnogo koristnih učinkov na telo. Če si tudi želiš začeti z jogo, oblikovati svoj ritual, se razgibati, izboljšati tvojo držo, okrepiti tvoja jetra ali samo vaditi konsistentnost in uživati v trenutku, si poglej spodnji video in ga naslednjih 21 dni izvajaj čisto vsak dan, pa mi potem javi, če opaziš razliko v počutju 😉

 

Se slišiva,

 

Anja